Metsämieli-koulutukset

verkossa ja ympäri Suomen

Metsämieli-koulutukset kuljettavat sinut luontolähtöisen hyvinvoinnin äärelle, syventämään suhdettasi sekä luontoon että itseesi. Opi hyödyntämään luontoa oman hyvinvointisi tukemiseen tai kouluttaudu Metsämieli-osaajaksi vetäjä- tai ohjaajakoulutuksissa. Koulutukset keskittyvät verkkoon, Keski-Uudellemaalle ja Hämeeseen. Toteutan koulutuksia koko maassa myös tilauksesta mm. oppilaitoksille, yrityksille sekä matkailu- ja luontohankkeille.

Lue lisää Metsämieli-menetelmästä.

Metsämieli-peruskurssi

  • Toteutus: verkossa ja sinun lähimetsässäsi
  • Kurssimateriaali: Metsämieli-harjoitekokoelma ja tallenteet, luennon diat, oma harjoitussuunnitelma, kurssitodistus
  • Hinta: 75 €
Metsämieli-peruskurssi on tarkoitettu luonnon hyvinvointivaikutuksista ja mielentaitoharjoituksista kiinnostuneille. Peruskurssilta saat eväitä arkisiin hyvinvointitaitoihin lähiluonnon keinoin - itsetuntemuksen ja voimavarojen vahvistumista sekä palautumisen ja virkistymisen työkaluja. Metsämieli-peruskurssi on lempeä tapa kohti tavoitteellista hyvinvointia.

Kurssille ei ole pääsyvaatimuksia, oma kiinnostus riittää. Kurssi ei anna pätevyyttä toimia Metsämieli- vetäjänä tai ohjaajana, mutta antaa halukkaille valmiuksia jatkokoulutuksiin hakeutumiseksi.

Lue peruskurssille osallistuneiden kokemuksia!

Metsämieli-peruskursseja jälleen myös lähitoteutuksena!

5.10.2024 Hämeenlinna - Hämeen kesäyliopisto
26.4.2025 Seinäjoki - lisätietoa tulossa!
17.5.2025 Hämeenlinna - Hämeen kesäyliopisto
27.9.2025 Hämeenlinna - Hämeen kesäyliopisto

Metsämieli-vetäjäkoulutus (1 op)

  • Toteutus: 1 lähipäivä + ennakko- ja jatkotehtävät
  • Kurssimateriaali: Metsämieli-harjoitekokoelma, dropbox-aineistokansio, kurssitodistus
  • Hinta: 220 € - 290 € koulutuspaikkakunnasta riippuen

Metsämieli-vetäjäkoulutus on tarkoitettu mm. ohjelma-, ja tapahtumapalvelujen tuottajille, hyvinvointivalmentajille, opettajille ja ohjaajille, eräoppaille ja muille ammattiryhmille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-harjoituksia omassa työssään.

Koulutuksen pääsyvaatimuksena on luonto- tai ohjelmapalveluiden vahva kokemus, soveltuva harrastustausta tai muun alan soveltuva koulutus.
Kurssin suorittamisesta saat todistuksen sekä pätevyyden ohjata siemen- ja taimitason Metsämieli-harjoitteita. Kurssi antaa myös valmiuksia Metsämieli-ohjaajakurssille hakeutumiseen.

Koulutukset järjestetään koulutuspaikasta riippuen vähintään 6 - 8 henkilön ryhmille, enintään 15 osallistujaa. Moni omista koulutuksistani toteutuu enintään 8 henkilön pienryhminä!

Lue vetäjäkoulutukseen osallistuneiden kokemuksia!

Metsämieli-ohjaajakoulutus (2 op)

  • Toteutus: 2 lähipäivää + ennakko- ja välitehtävät
  • Kurssimateriaali: Metsämieli-harjoitekokoelma, dropbox-aineistokansio, kurssitodistus
  • Hinta: 390 € - 460 € koulutuspaikkakunnasta riippuen

Koulutuksessa perehdyt luonnon hyvinvointivaikutusten hyödyntämiseen, mielentaitojen merkitykseen arjessa sekä Metsämieli-menetelmän soveltamiseen ja harjoitusten ohjaamiseen. Koulutuksessa saat eväitä omien voimavarojesi huoltamiseen sekä konkreettista osaamista Metsämieli-harjoitusten hyödyntämiseksi osana omaa työtäsi esim. vapaaehtoistoimintaan, kuntoutus- ja valmennusalalle, kasvatus- ja opetusalalle, ohjelmapalveluihin tai matkailutuotteisiin.

Koulutuksen suorittamisesta saat todistuksen ja pätevyyden ohjata kaikkia Metsämieli-harjoitteita. Lisäksi ohjaajat saavat oikeuden käyttää Metsämieli-brändiä omassa markkinoinnissa ja järjestää Metsämieli-peruskursseja.

Koulutukset järjestetään vähintään 8 henkilön ryhmälle, enintään 18 osallistujaa. Moni omista koulutuksistani toteutuu enintään 10 henkilön pienryhminä!

Lue ohjaajakoulutukseen osallistuneiden kokemuksia!

Tutustu myös kesäyliopistojen ja oppilaitosten ohjaajakoulutuksiin:

19.9.2024 ja 3.10.2024 Hämeenlinna, Hämeen kesäyliopisto
10.4.2025 - 11.4.2025 Turku (lisätietoa tulossa)
8.5.2025 - 9.5.2025 Tampere (lisätietoa tulossa)
20.5. - 21.5.2025 Oulu (lisätietoa tulossa)
7.10.2025 ja 23.10.2025 Hämeenlinna, Hämeen kesäyliopisto