Mielen liekin tarina

Elämänmakuisia eväitä

Mielen liekin alkusysäys oli kakkoskotini joutuminen tuhopolton kohteeksi vuonna 2016. Vastoinkäymiset voivat tuoda tullessaan voimaa.

Ihmisyydessä emme ole koskaan perillä. Meillä on repussamme elämämme kokemukset ja kohtaamiset. Jokainen meistä tekee arjessa parhaansa, niillä voimavaroilla ja resursseilla, mitä meillä on. Emme aina voi vaikuttaa siihen, mitä elämä tuo tullessaan, mutta omaan suhtautumistamme meidän on mahdollista tarkastella ja tarvittaessa muuttaa.

Oman elämäni taipaleelle on osunut monenlaisia odottamattomiakin myrskyjä. Ne ovat johdattaneet minut tiiviisti oman itseni äärelle, huomaamaan että on arvokasta osata nauttia hetkestä, sen sijaan että kuluttaisi voimavaroja murehtimiseen. Elämän oppi minulle onkin ottaa vastoinkäymiset vastaan uteliaisuudella, sillä ne tuovat tullessaan usein lopulta jotakin uutta hyvää.

Lempeyttä luonnosta

Oma syvällinen luontosuhteeni on olennainen osa yritystäni. Luontolähtöisyys on mukana mm. palveluiden teemoissa ja toteutuksessa sekä mieli- ja kielikuvina asiakaskohtaamisissa.

Metsä oli minulle jo lapsena tärkeä ja mieluinen paikka. Lapsuuden kotitalon viereinen lähimetsä kutsui puoleensa lähes päivittäin. Perheen kesken luonto tuli läheiseksi leirintäalueilla sekä sieni- ja marjareissuilla.

Olin ujo ja hiljainen lapsi. Minulle oli mieluista kuljeskella ulkona omissa oloissani tai koirien ja hevosten kanssa. Luonnossa ja eläinten kanssa oli helppoa olla, ne kuuntelivat, lohduttivat eivätkä koskaan arvostelleet. Luonnosta löytyi aina eläimiä ja muita pieniä ihmeitä ihasteltavaksi. Luonnossa ei ollut tarvetta ujostella, enkä ollut koskaan yksin.

Luonto on myös koko aikuiselämäni ajan ollut minulle hyväksyvä ja luotettava matkakumppani. Luonto on aina läsnä ratkomassa suuria elämäni kysymyksiä ja viitoittamassa tietä valintojeni edessä. Se ottaa väsymättä vastaan ja oivalluttaa. Luonnossa vaikeatkin asiat löytävät uusia näkökulmia ja mittasuhteita. Luonto on minulle tärkeä voimavara ja lempeyden lähde.

Tuumailuja työstä

Omien arvojen mukainen, hyvin tehty työ on minulle sydämen asia. Mielen liekin palveluiden kautta kannan korteni kekoon henkisesti kestävän arjen ja hyvinvoinnin vahvistamiseksi niin asiakkaideni työssä kuin vapaa-ajallakin.

Kiltiltä ja joustavalta työntekijältä voidaan aina pyytää vielä vähän lisää. Vaikeita asioita on helppo vältellä määrittelemällä, että tunteet eivät kuulu työpaikalle. Työhyvinvoinnin odotetaan tulevan annettuna jostakin ylempää. Näihin ajatuksiin kiteytyy kokemukseni kaupallisesta bisnesmaailmasta. Rohkenen olla eri mieltä. Marinoiduin lähes kahden vuosikymmenen ajan vaativissa talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävissä sekä it-alan projekti- ja koulutustehtävissä. Opin kehon ja mielen uupumisen myötä tunnistamaan ja hyväksymään oman rajallisuuteni.

Kun voimat arvoristiriitojen taistelussa tuulimyllyjä vastaan ehtyivät, polkuni johti minut auttamistyöhön ja yrittäjyyteen. Yrittäjänä minulla on mahdollisuus käyttää monipuolisesti ja luovasti kaikkea osaamistani. Minulla on vapaus toimia omien arvojeni mukaisesti, omalla persoonallani sekä huomioida riittävällä tavalla myös oman hyvinvointini. Teen sydän avoinna aitoa ja merkityksellistä työtä, jossa saan tukea kanssakulkijoita kohti hyvinvointia ja henkisesti kestävää arkea.

Mielen merkityksiä

Mielen liekin palvelut toteutetaan ilolla, valolla ja inspiraatiolla. Siinä laatulupaus, josta ei tingitä.

Jokainen tarvitsee jonkun, joka tukee, kannustaa, arvostaa, rohkaisee, kuuntelee ja hyväksyy. Voisinko olla sinulle se joku?

Tässä on kiteytettynä minun elämäni arvomaailma ja aitous. Se on minulla mukana siinä mitä teen, sanon tai miten olen. Arjessani myötäelän myös asiakkaideni haastetilanteita, saan kartoittaa yhdessä eteenpäin vieviä askeleita ja ojentaa omasta repustani lainaksi toiveikkutta ja onnistumisen eväitä. Kun asiakas onnistuu ja oivaltaa, se antaa myös itselleni paljon.

Olen tässä sinua varten, luotettavana rinnallakulkijana elämäsi matkalla.

Elinan koulutustaustaa

 • Työnohjaaja STOry, luontopainotteinen koulutus (Muurlan Opisto, 2022 - 2024)
 • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (Helsingin Psykoterapiainstituutti)
 • Luontomatkailun ohjelmapalvelu- ja tapahtumatuottaja (Kiljavan Opisto)
 • Liiketalouden perustutkinto (Raision kauppaoppilaitos)
 • Metsämieli-kouluttaja sekä -ohjaaja (Sirpa Arvonen)
 • Terveysmetsä-opas (Kainuun ammattiopisto / Luonnontie)
 • Kertaterapia -koulutus (Lyhytterapiainstituutti)
 • Mindfulness-tunnetaitovalmentaja, 25 op (Jyväskylän kesäyliopisto)
 • Luonnosta hyvinvointia ja palveluita: Green Care ja Blue Care, 5 op (SAMK)
 • Tietoisen läsnäolon hyvinvointivaikutukset, 5 op (XAMK)
 • Mielenterveyden ensiapu® 1 ja 2 -ohjaaja (Mieli Suomen Mielenterveys ry)
 • Tunteet hukassa -kouluttaja sekä -ohjaaja (Suomen Latu ry)
 • Asahi Health® -ohjaaja (Asahi Keijo Mikkonen Oy)
 • Yoga Yinful®-ohjaaja (Happy Lifestyle HALI)
 • Hevosavusteisen läsnäolon ja mindfulnessin HeLMI®-ohjaaja (Ilon Kopse)