Metsämieli-koulutukset

Hämeessä ja ympäri Suomen

Metsämieli-koulutukset kuljettavat sinut luontolähtöisen hyvinvoinnin äärelle, syventämään suhdettasi sekä luontoon että itseesi. Opi hyödyntämään luontoa oman hyvinvointisi tukemiseen tai kouluttaudu Metsämieli-osaajaksi vetäjä- tai ohjaajakoulutuksissa. Koulutukset keskittyvät verkkoon, Keski-Uudellemaalle ja Hämeeseen. Toteutan koulutuksia koko maassa myös tilauksesta mm. oppilaitoksille, yrityksille sekä matkailu- ja luontohankkeille.

Lue lisää Metsämieli-menetelmästä.

Metsämieli-peruskurssi

  • Toteutus: verkossa ja sinun lähimetsässäsi
  • Hinta: 95 €
Metsämieli-peruskurssi on tarkoitettu luonnon hyvinvointivaikutuksista ja mielentaitoharjoituksista kiinnostuneille. Peruskurssilta saat eväitä arkisiin hyvinvointitaitoihin, itsetuntemuksen vahvistumista sekä palautumisen, virkistymisen ja tunnetaitojen työkaluja.

Kurssille ei ole pääsyvaatimuksia, oma kiinnostus riittää. Kurssi ei anna pätevyyttä toimia Metsämieli- vetäjänä tai ohjaajana, mutta antaa halukkaille valmiuksia jatkokoulutuksiin hakeutumiseksi.

Metsämieli-vetäjäkoulutus

  • Toteutus: 1 lähipäivä + ennakko- ja jälkitehtävät
  • Hinta: 220 € - 290 €

Metsämieli-vetäjäkoulutus on tarkoitettu mm. ohjelma-, ja tapahtumapalvelujen tuottajille, hyvinvointivalmentajille, opettajille ja ohjaajille, eräoppaille ja muille ammattiryhmille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-harjoituksia omassa työssään.

Koulutuksen pääsyvaatimuksena on luonto- tai ohjelmapalveluiden vahva kokemus, soveltuva harrastustausta tai muun alan soveltuva koulutus.
Kurssin suorittamisesta saat todistuksen sekä pätevyyden ohjata siemen- ja taimitason Metsämieli-harjoitteita. Kurssi antaa myös valmiuksia Metsämieli-ohjaajakurssille hakeutumiseen.

Metsämieli-ohjaajakoulutus

  • Toteutus: 2 lähipäivää + ennakko- ja välitehtävät
  • Hinta: 370 €

Metsämieli-ohjaajakurssi (2 op) on tarkoitettu mm. valmennus-, opetus-, sote- tai matkailupalveluiden ammattilaisille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-menetelmää monipuolisesti omassa työssään.

Kurssilla perehdymme tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista, mielentaitoihin, Metsämieli-menetelmän taustoihin sekä harjoitteiden ohjaamiseen. Kurssin suorittamisesta saat todistuksen sekä pätevyyden ohjata kaikkia Metsämieli-harjoitteita (siemen-, taimi- ja puu-tasot). Kurssi antaa myös eväitä omien voimavarojesi huoltamiseen.