Metsämieli-koulutukset

verkossa ja ympäri Suomen

Metsämieli-koulutukset kuljettavat sinut luontolähtöisen hyvinvoinnin äärelle, syventämään suhdettasi sekä luontoon että itseesi. Opi hyödyntämään luontoa oman hyvinvointisi tukemiseen tai kouluttaudu Metsämieli-osaajaksi vetäjä- tai ohjaajakoulutuksissa. Koulutukset keskittyvät verkkoon, Keski-Uudellemaalle ja Hämeeseen. Toteutan koulutuksia koko maassa myös tilauksesta mm. oppilaitoksille, yrityksille sekä matkailu- ja luontohankkeille.

Lue lisää Metsämieli-menetelmästä.

Metsämieli-peruskurssi

  • Toteutus: verkossa ja sinun lähimetsässäsi
  • Kurssimateriaali: Metsämieli-harjoitekokoelma, luennon diat, oma harjoitussuunnitelma, kurssitodistus
  • Hinta: 95 €
Metsämieli-peruskurssi on tarkoitettu luonnon hyvinvointivaikutuksista ja mielentaitoharjoituksista kiinnostuneille. Peruskurssilta saat eväitä arkisiin hyvinvointitaitoihin lähiluonnon keinoin - itsetuntemuksen ja voimavarojen vahvistumista sekä palautumisen ja virkistymisen työkaluja.

Kurssille ei ole pääsyvaatimuksia, oma kiinnostus riittää. Kurssi ei anna pätevyyttä toimia Metsämieli- vetäjänä tai ohjaajana, mutta antaa halukkaille valmiuksia jatkokoulutuksiin hakeutumiseksi.

Lue peruskurssille osallistuneiden kokemuksia!

Metsämieli-peruskursseja jälleen myös lähitoteutuksena!

29.4.2023 Lahti, Päijät-Hämeen kesäyliopisto
6.5.2023 Mikkeli, Mikkelin kesäyliopisto

Metsämieli-vetäjäkoulutus

  • Toteutus: 1 lähipäivä + ennakko- ja jatkotehtävät
  • Kurssimateriaali: Metsämieli-harjoitekokoelma, dropbox-aineistokansio, kurssitodistus
  • Hinta: 220 € - 290 € koulutuspaikkakunnasta riippuen

Metsämieli-vetäjäkoulutus on tarkoitettu mm. ohjelma-, ja tapahtumapalvelujen tuottajille, hyvinvointivalmentajille, opettajille ja ohjaajille, eräoppaille ja muille ammattiryhmille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-harjoituksia omassa työssään.

Koulutuksen pääsyvaatimuksena on luonto- tai ohjelmapalveluiden vahva kokemus, soveltuva harrastustausta tai muun alan soveltuva koulutus.
Kurssin suorittamisesta saat todistuksen sekä pätevyyden ohjata siemen- ja taimitason Metsämieli-harjoitteita. Kurssi antaa myös valmiuksia Metsämieli-ohjaajakurssille hakeutumiseen.

Koulutukset järjestetään koulutuspaikasta riippuen vähintään 6 - 8 henkilön ryhmille, enintään 15 osallistujaa. Moni omista koulutuksistani toteutuu enintään 8 henkilön pienryhminä!

Lue vetäjäkoulutukseen osallistuneiden kokemuksia!

Metsämieli-ohjaajakoulutus

  • Toteutus: 2 lähipäivää + ennakko- ja välitehtävät
  • Kurssimateriaali: Metsämieli-kirja pdf-muotoisena, Metsämieli-harjoitekokoelma, dropbox-aineistokansio, kurssitodistus
  • Hinta: 390 € - 460 € koulutuspaikkakunnasta riippuen

Metsämieli-ohjaajakoulutus (2 op) on tarkoitettu mm. valmennus-, opetus-, sote- tai matkailupalveluiden ammattilaisille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-menetelmää monipuolisesti omassa työssään.

Kurssilla perehdymme tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista, mielentaitoihin, Metsämieli-menetelmän taustoihin sekä harjoitteiden ohjaamiseen. Kurssin suorittamisesta saat todistuksen sekä pätevyyden ohjata kaikkia Metsämieli-harjoitteita (siemen-, taimi- ja puu-tasot). Kurssi antaa myös eväitä omien voimavarojesi huoltamiseen.

Koulutukset järjestetään vähintään 8 henkilön ryhmälle, enintään 18 osallistujaa. Moni omista koulutuksistani toteutuu enintään 10 henkilön pienryhminä!

Lue ohjaajakoulutukseen osallistuneiden kokemuksia!

Tutustu myös kesäyliopistojen Metsämieli-ohjaajakoulutuksiin:

7.9.2023 ja 28.9.2023 Mikkeli, Mikkelin kesäyliopisto