Rentoutus ja mindfulness

Hämeenlinnan seudulla

Ohjattu rentoutus- tai mindfulnesstuokio johdattaa pysähtymään ja astumaan tietoisen läsnäolon maailmaan. Erilaisten ohjattujen harjoitteiden aikana kuulostelemme kehon ja mielen kuulumisia sekä harjoitamme olemista tässä hetkessä. Harjoitteet voivat sisältää mm. hengitysharjoituksia, tunne- sekä tietoisuustaitoihin liittyviä harjoitteita sekä mielikuvaharjoitteita, joita tehdään seisten, istuen tai makuulla. Tunnin aikana saatamme liikkua lempeästi, mutta varsinaisia kehoa venyttäviä asentoja ei tehdä.

Mindfulness-harjoitukset edistävät tasapainoisuutta ja virtausta niin kehossa kuin mielessä. Tietoisuus- ja läsnäolon taidot auttavat mm. stressinhallinnassa, parantavat unen laatua ja palautumiskykyä sekä voimistavat tyytyväisyyttä elämään.

Luontoympäristössä rentoutumista tarjoaa erillinen palvelumme Metsämieli.

Rentoutumisen kipinöitä

Rentoutusta ja mindfulnessia Mielen liekin malliin

Toteutan asiakkailleni monipuolisia, kehoon ja mieleen keskittyviä tuntikokonaisuuksia. Erilaiset hengitys- ja mielikuvaharjoitukset, oman kehon kuuntelu ja tietoisen läsnäolon harjoitukset ovat rentoutustuntieni ydin. Luonto on usein läsnä sanoituksissa ja mielikuvatyöskentelyssä. Kannattelen tuntia oman rauhallisen ääneni ja hiljaisuuden rytmityksellä. Rentoutustuntieni äänimaisemina toimivat myös lempeät koshi-tuulikellot ja rauhoittavat luonnon äänet.

Monipuolisena ammattilaisena poimin rentoutustunneille myös aineksia muilta osaamisalueiltani. Ohjauksissa voidaan hyödyntää mm. puhdistavaa kirjoittamista, kognitiivisia itsetuntemuksen äärelle johdattelevia harjoitteita sekä teemaan sopivia viestikorttisarjoja.

Meillä on arkipäivässä paljon stressikuormaa, kiireen tunnetta ja hälytystilaamme ylläpitäviä aistiärsykkeitä. Meistä jokainen hyötyy rentoutumis- ja läsnäolon taitojen vahvistamisesta. Se suojaa meitä haitalliselta stressiltä ja vaikuttaa siten hyvinvointiimme ja terveyteemme.

Olen koulutettu mindfulness-tunnetaitovalmentaja sekä meditaatio- ja rentoutusohjaaja.