Rentoutus ja mindfulness

Hämeenlinnan seudulla ja verkossa ympäri Suomen

Ohjattu rentoutushetki johdattaa pysähtymään ja astumaan tietoisen läsnäolon maailmaan. Hakeudumme kohti kokonaisvaltaista kehon ja mielen rentoutumista rauhoittavien hengitysharjoitusten, meditaation sekä mielikuvaharjoitusten avulla. Harjoitteet tehdään istuen tai makuulla. Tunnin aikana saatamme liikkua lempeästi, mutta varsinaisia kehoa venyttäviä asentoja ei tehdä.

Ohjattu rentoutustunti on kuin miniloma, vapauttava irtiotto arjen pyörteistä.

Hengitysharjoitukset edistävät tasapainoisuutta ja virtausta niin kehossa kuin mielessä. Tietoisuus- ja läsnäolon taidot auttavat mm. stressinhallinnassa, parantavat unen laatua ja palautumiskykyä sekä voimistaa tyytyväisyyttä elämään.

Luontoympäristössä rentoutumista tarjoaa erillinen palvelumme Metsämieli.

Rentoutumisen kipinöitä

Rentoutusohjaajasi Hauholla ja etänä

Rentoutusohjaajana toteutan monipuolisia, kehoon ja mieleen keskittyviä tuntikokonaisuuksia. Erilaiset hengitys- ja mielikuvaharjoitukset, oman kehon kuuntelu ja tietoisen läsnäolon harjoitukset ovat rentoutustuntieni ydin. Luonto on usein läsnä sanoituksissa ja mielikuvatyöskentelyssä. Kannattelen tuntia oman rauhallisen ääneni ja hiljaisuuden rytmityksellä. Rentoutustuntieni äänimaisemina toimivat myös lempeät koshi-tuulikellot ja rauhoittavat luonnon äänet.

Monipuolisena ammattilaisena poimin rentoutustunneille myös aineksia muilta osaamisalueiltani. Ohjauksissa voidaan hyödyntää mm. puhdistavaa kirjoittamista, kognitiivisia itsetuntemuksen äärelle johdattelevia harjoitteita sekä teemaan sopivia viestikorttisarjoja.

Meillä on arkipäivässä paljon stressikuormaa, kiireen tunnetta ja hälytystilaamme ylläpitäviä aistiärsykkeitä. Meistä jokainen hyötyy rentoutumis- ja läsnäolon taitojen vahvistamisesta. Se suojaa meitä haitalliselta stressiltä ja vaikuttaa siten hyvinvointiimme ja terveyteemme.