Asahi-terveysliikuntaa

Hämeenlinnan seudulla

Asahi on helppo liikuntamuoto, joka parantaa nivelten liikkuvuutta, hoitaa ja ehkäisee erityisesti niska-hartiaseudun sekä selän vaivoja. Hengityksen rytmin rauhoittuminen ja siihen yhdistetyt virtaavat liikkeet käynnistävät kokemuksen läsnäolosta ja tyyneydestä. Asahin avulla tasapainotat sekä kehoa että mieltä.

Asahi-tunti on erityisesti niska-hartiaseudulle ja selän alueelle keskittyvää kokonaisvaltaista kehonhuoltoa. Lempeät, seisaaltaan tehtävät liikesarjat toteutetaan rauhallisesti hengityksen rytmissä, omaa kehoa kuunnellen. Niveliä notkistava ja arjen kuormituksesta palauttava tunti sopii kaiken ikäisille ja -kuntoisille. Asahi soveltuu niin sisätiloihin kuin luontoympäristöönkin.

Asahin kipinöitä

Asahia Mielen liekin malliin

Asahi-ohjaajana painotan tunneillani oman kehon kuuntelua ja tietoista liikettä. Kehon omien liikeratojen ja mahdollisten rajoitteiden tunnistaminen ja hyväksyminen mahdollistaa lempeät liikkeet ja myötätuntoisen suhtautumisen omaan itseen. Kehomme tasapainottaa ja eheyttää itse itseään, kun emme esitä liikaa vaatimuksia, vaan toimimme rentouden kautta.

Hengityksen huomioiminen on tunneillani aktiivisessa osassa, sillä moni meistä hengittää arjen kiireessä nopeasti ja pinnallisesti. Hengityksen rytmin rauhoittuminen ja siihen yhdistetyt virtaavat liikkeet luovat kokemuksen palautumisesta ja tyyneydestä.

Mielestäni asahissa on parasta sen helppous ja tehokkuus. Asahi saa sekä kehon että mielen hymyilemään!

Mielen liekin asahi-tunteja on toteuttamassa myös fysioterapeutti Rami Kovalainen.

Kuva: asahi.fi